Registreer nu

Login

Wachtwoord vergeten

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

vraag toe te voegen

Login

Registreer nu

Meld je gratis aan.

Huiduitslag

Wat is huiduitslag ?

we spreken van vormen van exantheem huiduitslag als op de huid bepaalde veranderingen optreden zoals vlekken puisten pukkels of blaasjes.

Huiduitslag is een verandering van de huid, waarbij roodheid, schilfering, vlekken en bultjes kunnen ontstaan. De rode huid brengt vaak jeuk met zich mee.

Een huiduitslag kan met of zonder jeuk-of pijnklachten gepaard gaan. Een huiduitslag op zich is geen ziekte of diagnose maar een symptoom.

Huiduitslag is de benaming voor alle veranderingen die op de huid plaatsvinden.

Men spreekt van huiduitslag (exantheem) wanneer op de huid bepaalde veranderingen optreden zoals vlekken, puisten, pukkels of blaasjes.

Huiduitslag kan ook veroorzaakt worden door bepaalde voedingsmiddelen.

De meeste kinderen met huiduitslag hebben vaak een kinderziekte onder de leden. Er zijn verschillende kinderziektes waarbij uitslag op de huid gepaard gaat

 

Huiduitslag in het gezicht of op het lichaam (exantheem) is een veranderde huidstructuur die soms
gepaard gaat met pijn, jeuk, rode huid en/of schilfers. Er zijn
verschillende vormen van huiduitslag, elk met een eigen patroon en
eigen symptomen. Er kan sprake zijn van vlekken, bultjes of
zweertjes. Op Huiduitslag.info vind je over elke vorm van
huiduitslag informatie over de oorzaak, symptomen en behandeling.

Lees en deel jouw ervaringen met huiduitslag en het effect en bijwerkingen van middeltjes en medicijnen om huiduitslag te bestrijden.

Schrijf en deel uw eigen ervaring.

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.
Uw email adres word niet gepubliceerd.
Voor veiligheids redenen word uw ip adress bewaard.
Uw bericht word eerst beoordeeld alvorens het word geplaatst. Wij doen dit om spam te voorkomen.
3 berichten.
Simon Simon uit Zwolle
Goedendag. Ik heb even een beetje vreemd verhaal. Ik ben 3 maanden geleden bij een transsexuele prostituee geweest als klant. Ik heb oraal contact met haar gehad en zij heeft mij ook anaal bevredigd, nu heb ik verschijnselen van een acute HIV infectie. Mijn vriendin begint nu ook deze klachten te krijgen Ze heeft huiduitslag aan de binnenkant van haar armen en de zijkant van haar benen en romp. Vand ie bruine niet jeukende vlekken, ze schilferen ook niet. Is dit toeval denken jullie.
Marga Marga uit Amsterdam
huiduitslag rode vlekken bij stress. Ik weet niet of het met de overgang te maken heeft, maar ik heb de laatste tijd als ik gestressed of gespannen ben echte jeukende vlekken in mijn nek en op mijn gezicht en schouders. Is er iemand die dit herkent?
sandra sandra uit Almere
Kan het zijn dat mijn baby huiduitslag en jeuk krijgt van rood fruit? Hij heeft het alleen bij sommige fruithapjes namelijk, en bij de andere niet. Ik denk dat het een allergische reactie is, misschien moet ik hem maar eens op allergie├źn laten testen. Heeft iemand hier ervaring mee toevallig?