Registreer nu

Login

Wachtwoord vergeten

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

vraag toe te voegen

Login

Registreer nu

Meld je gratis aan.

Krentenbaard

Impetigo (krentenbaard) is een besmettelijke infectie van de huid, deze manifesteert zich vaak rondom de mond en neus maar kan overal op de huid voorkomen. Kinderen en volwassenen kunnen drager zijn van de bacterie die krentenbaard veroorzaakt zonder daar zelf last van te hebben. Krentenbaard komt tot uiting op de huid waar al een beschadiging zat (bv. een klein wondje). Er ontstaan enkele kleine wondjes en blaasjes met pus die gaan samenvoegen en uitbreiden. Bij uitbreiding lijkt het op een baard met krenten (vandaar de naam). Krentenbaard jeukt in veel gevallen wat de besmettelijkheid ten goede komt. Tegen krentenbaard is een antibiotica-zalf beschikbaar op recept van de huisarts. De huidziekte is gemakkelijk te genezen en zal zonder restverschijnselen verdwijnen.

Deze typische huidaandoening komt vrij frequent voor bij jonge kinderen. Naast het feit dat de huidaandoening vrij onschuldig is, kan deze gemakkelijk overgedragen worden. Door te krabbelen kunnen de bacterieen – met name bij kinderen – gemakkelijk verspreid raken. Het krabben geeft tevens kan op kleine infecties van de wondjes, eventueel kan er in overleg met de huisarts een zalf worden gesmeerd dat de jeuk tegen gaat. Geadviseerd wordt om het kind thuis te laten totdat de wondjes zoveel mogelijk geheeld zijn, dit zal na regelmatig insmeren van de huid met een antibacteriele zalf vaak binnen enkele dagen zijn.

Leave a reply

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over sandra