Registreer nu

Login

Wachtwoord vergeten

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

vraag toe te voegen

Login

Registreer nu

Meld je gratis aan.

PSORIASIS

PSORIASIS

Bij psoriasis ontstaan dikke schilfers en schubben op je huid liggen. Het betreft een ernstige huidaandoening met rode schilferende plekken met een scherpe aflijning zijn de belangrijkste symptomen. Deze schilfers en schubben zijn zilverwit en kunnen vele centimeters groot worden. Schilfers en/of schubben kunnen overal op je lichaam voorkomen. Ze hebben echter een absolute voorkeur voor je ellebogen, knieën, het behaarde hoofd, en je rug. Psoriasis is niet besmettelijk maar zorgt in vele gevallen voor zowel een professioneel als een sociaal isolement.

Psoriasis behandelen met:
– Zeewaterbaden met een hoge concentratie aan zout

– Lichttherapie

Psoriasis is zo ernstig dat zelfmedicatie uitgesloten is. De tussenkomst van een dermatoloog of huidarts is noodzakelijk.

Auto- immuunziekte
Psoriasis is zo’n ernstige huidaandoening dat het dikwijls aanleiding is tot het ontstaan van artritis psoriatica, een auto- immuunziekte waarbij de gewrichten chronisch ontsteken. Het betreft een reumatische aandoening met een opvallend grillig verloop. Het ene moment heb je last van pijnlijke gewrichten en een relatief korte tijd later van ernstige huidklachten.


Leave a reply

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over sandra