Huiduitslag door stress?

Melden
Vraag

Gelieve in het kort uitleggen waarom je je voelt deze vraag moet worden gemeld.

Melden
Annuleren

Als ik gestressed raak, bijvoorbeeld als ik moet spreken in openbaar, of de beurt krijg dan krijg ik grote rode vlekken in mijn hals, hoe kan ik daar wat aan doen?

Actief 0
vraag Danieel 1 jaar 1 Antwoord 1518 bezoekers 0

Antwoord ( 1 )

 1. Gelieve in het kort uitleggen waarom u denkt dat dit antwoord moet worden gemeld.

  Melden
  Annuleren

  Beste Danieel,
  Het krijgen van rode vlekken in met name de hals komt bij mensen veel voor. Dit kan absoluut geen kwaad, maar het is vaak voor jezelf vervelend. Vaak voelen mensen zichzelf ongemakkelijk wetende dat de vlekken er zijn of uit angst dat er vlekken ontstaan waardoor je jezelf alleen nog maar meer ongemakkelijk gaat voelen. Dat is een vervelende ervaring, zeker als je nog een presentatie moet geven.
  De vlekken in het gezicht kunnen door stress ontstaan. Een presentatie geven is een spannende gebeurtenis waardoor je lichaam in de stress-stand komt en heel hard gaat werken. Hierbij gaan onder andere je bloedvaten wijder openstaan en wordt de doorbloeding in je lichaam sterker. Ook worden er stress hormonen in je lichaam aangemaakt die verkleuringen (of soms ook kleine jeukende “stressbultjes”) kunnen geven. De huid in je hals is vaak dun, waardoor dit als rode vlekken zichtbaar wordt. Op het moment dat je bang bent dat de vlekken gaan ontstaan, nemen de stresshormomenen in je lichaam alleen maar toe, en heb je een grotere kans dat vlekken komen.
  Je kan hier helaas niets aan doen. Belangrijk is dat jij je zelfverzekerd voelt en daar met rechte rug en hoofd omhoog je presentatie gaat geven. Mensen zijn dan gericht op wat je verteld, en dan vallen de vlekken in je hals minder op. Jij raakt zelf meer ontspannen, en de vlekken verdwijnen.
  Veel succes!

Geef antwoord

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>