rode plekjes op mijn borsten/decollete .

Melden
Vraag

Gelieve in het kort uitleggen waarom je je voelt deze vraag moet worden gemeld.

Melden
Annuleren

Ik weet niet of ik Huiduitslag heb, maar ik heb wel plots allemaal jeukende rode bultjes op mijn borsten/decolleté . ik vermoed dat het zonneallergie/uitslag is.maar is daar ook een behandeling of medicatie voor met crème bijvoorbeeld, of heb je speciale zonnebrand daarvoor, want ik word helemaal gek van de jeuk namelijk en het lijkt alsof er blaasjes beginnen te ontstaan.

Actief 0
vraag 1 jaar 1 Antwoord 2816 bezoekers 0

Antwoord ( 1 )

 1. Gelieve in het kort uitleggen waarom u denkt dat dit antwoord moet worden gemeld.

  Melden
  Annuleren

  Beste Linda,
  Je schrijft dat je plots allemaal rode bultjes hebt op je borsten en decolleté. Zien deze bultjes eruit als puistjes,pukkeltjes of gewoon rode bultjes? Heb je er een paar verspreid, zit het ook in je nek en op je gezicht of zit je echt helemaal onder? Wanneer is dit ontstaan? Ben je toevallig zwanger dan kan het ook een warmte uitslag zijn.
  Heb je er ook andere klachten als jeuk of pijn bij?
  Heb je in de zon gezeten of ben je onder de zonnebank geweest, want dan zou het een zonneallergie kunnen zijn.
  Er kunnen verschillende verklaringen zijn voor de bultjes bij je borsten en decolleté. Zijn de bultjes ontstaan in de periode voor of tijdens de menstruatie? Een mogelijkheid is namelijk dat deze rode bultjes zijn ontstaan op basis van hormoonveranderingen in je lichaam.

  Als de bultjes echt tussen je borsten zitten, kan het ook ontstaan door zweet wat bijvoorbeeld door bekleding niet weggevoerd kan worden.

  Ook kunnen de bultjes ontstaan ten gevolge van bijvoorbeeld het smeren van bodylotion op je borsten en decolleté. De huid van je borsten en decolleté is gevoelig. Door de bodylotion kan het zijn dat talg niet op normale wijze afgevoerd kan worden, waardoor kleine rode bultjes ontstaan.
  Al deze vormen zijn onschuldig en trekken meestal vanzelf weg. Je kan het voorkomen door je gevoelige huid bij je decolleté en borsten met een gezichtscrème in plaats van een vettigere bodylotion in te smeren. Als het hormonaal is, kan je er vaak niets aan doen behalve lief zijn voor je huid. Minder vaak douchen kan ook helpen, zodat je huid niet uitdroogt en de balans in je huid verder kan herstellen.
  Mochten de bultjes blijven bestaan of toenemen, of mocht je er hinder van ondervinden (in de vorm van bijvoorbeeld pijn of jeuk) dan is het aan te raden om de huisarts er naar te laten kijken, ik hoop niet dat ook bij je oksel zit want dan zou het namelijk ook nog netelroos kunne zijn. Succes!

Geef antwoord

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over sandra