Is dit zonnebank uitslag?

Melden
Vraag

Gelieve in het kort uitleggen waarom je je voelt deze vraag moet worden gemeld.

Melden
Annuleren

Kan mijn Huiduitslag een allergie zijn? ik krijg het namelijk standaard als ik onder de zonnebank ben geweest.

Actief 0
vraag 1 jaar 1 Antwoord 1067 bezoekers 0

Antwoord ( 1 )

 1. Gelieve in het kort uitleggen waarom u denkt dat dit antwoord moet worden gemeld.

  Melden
  Annuleren

  Beste Sjors,
  Wat voor huiduitslag heb je als je onder de zonnebank bent geweest? Hoe ziet dit er uit en hoe lang blijf je daar last van hebben?

  Er zijn inderdaad mensen die jeuk en bultjes krijgen als ze onder de zonnebank zijn geweest. Het is verstandig om niet te lang onder de zonnebank te liggen en ook de intensiteit per keer op te bouwen. Mensen kunnen zich zelfs verbranden onder de zonnebank en hebben dan te lang of met een te hoge intensiteit onder de zonnebank gelegen. Dit ziet er dan uit als een rode, verbande, kleur, welke ook kan jeuken. Afstersun kan ook bij zonnebank verbranding de roodheid verzachten.

  Het kan echter inderdaad ook een allergische reactie zijn. Het kan zijn dat je huid gevoelig is voor de straling van de zonnebank of dat je een soort zonneallergie hebt. Je huid kan de hoeveelheid straling niet verwerken en dat geeft jeuk en bultjes. Indien je medicatie gebruikt kan dat er ook voor zorgen dat je huid extra gevoelig is voor UV-stralen van de zon of zonnebank.

  In principe zullen je klachten vanzelf overgaan. Bij een volgend bezoek aan de zonnebank is het verstandig rekening te houden met je huidreactie en de intensiteit en duur te verminderen en weer langzaam op te bouwen.
  Mochten je klachten toch aanhouden of erger worden, ga er dan mee naar de huisarts. De huisarts kan beoordelen of je klachten inderdaad van de zonnebank komen. Ook als je bij een volgend zonnebank bezoek toch weer klachten krijgt, ook al heb je de stand laag geze en heb je er niet te lang in de zonnebank gelegen, kan het verstandig de zonnebank te vermijden. Mocht je ook huiduitslag in de “gewone” zon krijgen, kan je altijd langsgaan bij de huisarts voor advies.
  Veel succes!

Geef antwoord

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over sandra