Registreer nu

Login

Wachtwoord vergeten

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

vraag toe te voegen

Login

Registreer nu

Meld je gratis aan.

Uitslag bij waterpokken

Waterpokken is een acute infectieziekte veroorzaakt door Varicella zostervirus en gaat gepaard met koorts, jeukende rode huiduitslag meestal beginnend op de buik en borst. Bij de meeste mensen komt de infectieziekte tot uiting in de kinderjaren waarna de huidziekte niet meer voor zal komen. Overigens is het virus erg besmettelijk, een kind met huiduitslag kan dus beter thuisgehouden worden totdat de wondjes aan het verdwijnen zijn en de koorts weg is.

De kinderziekte begint met rode vlekjes zo groot als speldenknopjes en gaan uiteindelijk over tot bultjes. De bultjes kunnen veranderen in kleine blaasjes gevuld met vocht. Dit geeft ernstige jeukklachten. Probeer het krabben te vermijden om bacteriële infecties van de wondjes te voorkomen. De blaasjes zullen uiteindelijk indrogen en vanzelf verdwijnen na een week. De griepverschijnselen tijdens de waterpokken houden meestal maar enkele dagen aan.

Typische rode bulten - Bron: Google afbeeldingen
Typische rode bulten – Bron: Google afbeeldingen

Reactie ( 1 )

  1. Ik heb dit ook gehad, en had jeuk en heb zitten krabben aan mijn gezicht en heb nu een hele rare huid, alsof er een soort van gaten in mijn gezicht zijn gevallen , worden dit deuken of kuilen?

Leave a reply

Captcha Klik op het plaatje voor nieuwe captcha

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Over sandra